2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Kefírová buchta se švestkami

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 380 g
moučkový cukr 280 g
jedlá soda 1 1/2 lžičky
kefír 2 hrnky
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Do větší mísy dáme 380g polohrubé mouky, 280g moučkového cukru, 1 1/2 lžičky jedlé sody, 1 celé vejce, 2 plné hrnky kefíru, 1/3 hrnku oleje, 1/3 hrnku šťávy ze švestkového kompotu, 2 lžíce kakaa a 2 lžíce rumu. Vše smícháme dohromady - ušleháme elektrickým šlehačem a vlijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Poklademe okapaným švestkovým kompotem, posypeme drobenkou a upečeme na 180° cca 35 - 40 minut.

Drobenka:
4 vrchovaté lžíce hladké mouky, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 50 g másla.


 


RECEPTY

Jednoduché zapečené nudle

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč

Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Míchaná vajíčka se šunkou

Postup: Šunku (nebo anglickou, špek) nakrájíme nadrobno a na pánvi lehce opečeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...